Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία»

Πέμπτη 4/4/ 2024

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Τρίποντα στα Σχολεία» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δοξάκης Γιώργος και Χαρμπαλής Θωμάς.

Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορική διαδρομή του αθλήματος, τις Ολυμπιακές αξίες και τα Αθλητικά Ιδεώδη. Επίσης να τους δοθεί το ερέθισμα να αγαπήσουν το Μπάσκετ και να αποκτήσουν σωστή νοοτροπία που απαιτεί  ένα ομαδικό άθλημα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές της Α Γυμνασίου όπου γνώρισαν το μπάσκετ καλύτερα, έπαιξαν και διασκέδασαν μαθαίνοντας.

Η πρώτη φάση του προγράμματος περιλάμβανε ένα διαδραστικό βίντεο για την Ιστορική διαδρομή του αθλήματος  και η δεύτερη φάση περιελάμβανε  παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3) υπο την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών.  

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με αυτή τη δράση  και χάρηκαν πολύ που γνώρισαν από κοντά καταξιωμένους αθλητές της Καλαθοσφαίρισης.

Ευχαριστώ πολύ την Ομοσπονδία που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στην προσκλησή μου,  τον Κο Δοξάκη και τον Κο Χαρμπαλή οι οποίοι έδωσαν όλο τους τον εαυτό για την παρουσίαση, τον Κο Χατζηιωακειμίδη, τον διευθυντή του σχολείου μας, καθώς επίσης και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την βοήθειά τους.

Αγγρά Δήμητρα

Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής

                                          

admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *